16. 6. 2025   |   svátek má Zbyněk
 

Tagliatelle se špenátem ve smetanové omáčce

Název Množství a jednotka
tagliatelle 300 g
Baby špenát 150 g
smetana ke šlehání 300 ml
anglická slanina 100 g
smetanový sýr 2 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 2
Kuchyně: francouzská
Příprava: 10 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Na másle orestujeme najemno nakrájenou anglickou slaninu, přidáme opláchnuté okapané listy špenátu, necháme pár minut podusit. Zatím nesolíme, pokud bude potřeba, dosolíme nakonec. Přidáme dvě kostky smetanového sýru, zalijeme šlehačkou a na mírném ohni necháme sýr rozpustit. Nakonec vmícháme dva utřené stroužky česneku, promícháme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Tagliatelle uvaříme v osolené vodě (na tři litry vody tři lžičky soli) doměkka/na skus, scedíme, dáme na talíře a přelijeme špenátovou omáčkou.
Posypeme nastrouhaným parmezánem nebo strouhanou riccotou.


 


RECEPTY

Kořeněné koláčky

Postup: V misce smícháme všechno suché - 100g mletých ořechů, 100g hladké mouky, 1... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety s rajčaty a bazalkou

Postup: Na pánvi s olivovým olejem osmažíme na drobno nakrájenou cibulku s česnekem,... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarožník 2.

Postup: Máslo roztopíme, smícháme cukr, žloutky, tvaroh, máslo a krupičku s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Pstruh v oříškové krustě

Postup: Pstruhy omyjeme, osušíme, ze všech stran osolíme a necháme odležet.Připravíme... zobrazit recept

RECEPTY

Marinovaný pstruh

Postup: 2 filety ze pstruha dáme do nádoby, kůži dolů. Posypeme jej cibuli nakrájenou... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Řepa červená

Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek

ESHOPY

Tvorba eshopů, webů, SEO optimalizace

Internetové stránkyTvorba profesionálních eshopů na míru. Pronájem eshopů....